Törvényjavaslatok

 • #7 Egyenlő esélyek, erősebb nemzet
  Javaslatok egy esélyteremtő közoktatás kialakítására Meggyőződésünk, hogy Magyarország felemelkedésének záloga, ha versenyképességét saját polgáraira alapozza, erőforrásait elsősorban az emberekbe fekteti. Ennek legfontosabb megnyilvánulása egy erős és esélyteremtő oktatási rendszer létrehozása és fenntartása. Kulcskérdés, hogy a közoktatás minden magyar diák számára megadja a társadalmi felemelkedés lehetőségét, vagyis egyenlő esélyeket […]
 • #6 Fake-ek és ellensúlyok
  A törvényjavaslat lényege: A hiteles tájékoztatáshoz való jog, valamint a közpénzzel történő felelős gazdálkodás elvének érvényesítése érdekében a jövőben csak korlátozottan vagy egyáltalán ne jussanak közpénzhez a bizonyítottan álhíreket terjesztő médiumok.  A javaslat értelmében a jogerősen elveszített sajtó-helyreigazítási, jóhírnév megsértése vagy rágalmazás miatt indított perek (a továbbiakban tényállások) […]
 • #5 Gazditörvény
  Részletek hamarosan. Facebook0Email0
 • #4 2025 – A reformkor emlékéve
  Legyen a 2025-ös év a reformkor emlékéve! A törvényjavaslat célja, hogy ne csupán megemlékezzünk a Reformkorról, hanem hogy tegyünk is valamit azért, hogy megvalósulhasson a második reformkor.
 • #3 Az emberek emberei
  Folyamatban. Facebook0Email0
 • #2 A cigány hősök napja
  Elkészült a Második Reformkor Alapítvány második törvényjavaslata, amely a cigány hősökről szól. Meggyőződésünk, hogy nemcsak a felzárkózáshoz szükséges feltételeket, hanem példaképeket is kell adni a cigányságnak a sikeres integráció érdekében. A javaslatot minden parlamenti frakció és egyéni képviselő megkapta.
 • #1 Pártmentes önkormányzatiság
  A Második Reformkor Alapítvány elkészítette első törvényjavaslatát, mely a pártmentes önkormányzatiság alapjait teremthetné meg Magyarországon.