KATAsztrófa helyett KATArzist!

Közvetlenül nagyjából félmillió, közvetve milliók életét készül megkeseríteni a kormány ma a KATA észszerűtlen, inkorrekt és felelőtlen szabályozásával. A társadalmi vitát teljes egészében nélkülöző, kivételes gyorsasággal elfogadni tervezett intézkedés a magyar társadalom széles rétegét hozza hátrányos és kiszolgáltatott helyzetbe.

A szeptemberi KATAsztrófa helyett januári KATArzisra van szüksége ezért a Második Reformkor Alapítvány:

▪︎ július 14-én Online Népszavazást indít, hogy a törvény hatályba lépése január 1-re tolódjon, kellő időt hagyva a felkészülésre;

▪︎ egyúttal társadalmi vitát kezdeményez addig egy új, jobb törvényi szabályozás érdekében;

▪︎ bemutatja a saját javaslatát a KATA reformjára.

Az online népszavazással célunk egy valódi társadalmi diskurzus elindítása és a társadalmi nyomás fokozása, amely a szabályozás újragondolására késztetheti a kormányt. Meggyőződésünk, hogy az online népszavazás előbb-utóbb egy alkotmányos intézmény, a jövő egyik fontos demokratikus eszköze lesz. Ez a második online népszavazás. Az elsőn több mint 22 ezer ember vett részt, most sokkal nagyobb részvételre számítunk.

Az online népszavazás július 14-én indul, várjuk civil szervezetek, hírességek, celebritások és véleményvezérek csatlakozását is, hogy legyenek ők is KATAlizátorok, bátorítsák az embereket a részvételre.

Vona Gábor

alapító

Második Reformkor Alapítvány

#kezedbenenemzetereje  #onlinenépszavazás  #másodikreformkor