Bemutatkozás

A Második Reformkor egy politikai oldalakon és ideológiákon kívül álló, ügyek mentén szerveződő, a társadalom összetartozását szolgáló közösség.

Az első reformkor a 19. században hihetetlen sikereket hozott az országnak. Hiszünk abban, hogy a magyarságnak a 21. században ugyanerre a lendületre, egy második reformkorra van szüksége, és ehhez a hatni, alkotni és gyarapítani akaró embereknek meg kell találniuk egymást. A változást nem másoktól, vagy az országhatáron kívülről kell várni, hanem magunktól kell elérni.

Nem azt látjuk a másikban, ami elválaszt, hanem azt, ami összeköt bennünket. Ügyeket keresünk, amelyek előremutatóak, és embereket, akikkel együtt mindezekért tenni tudunk. Célunk, hogy a civil szféra aktivitását és érdekérvényesítő erejét növeljük, visszaszorítsuk a törzsi gyűlöletet, új lendületet adjunk a polgárosodásnak, fejlesszük a vitakultúrát, a kritikus gondolkodást és a tudatosságot, valamint a múlt meddő vitái helyett a jelen és a jövő problémáinak megoldására koncentráljunk.

Saját projektjeink

Vlogitika


VitázHat

Hang Vagy!


Pilvax-estek


Webshop

Vegyél egyszerre egyedi, értékteremtő, környezetbarát ajándékot és támogasd a Második Reformkor Alapítványt!